Nagyi pali

Napközben is remek választás, de éjszaka kifejezetten életmentő lehet betérni a Nagyipaliba. A nagyjából húsz féle édes és ugyanennyi sós palacsinták mellett töltött krumplit, vagy tárkonyos ragulevest is találunk a pult mellett kissé hektikusan elhelyezett étlapon.

Ha csak beugrunk, a sósak közül kiváló választás a kicsit csípős mexikói húsos, vagy a brokkolis-csirkés, az édesek közül a legjobb pedig a túrós gyümölcsös palacsinta, bár anyukám a meggyes-mákosra esküszik. Ha farkaséhesen térünk be, érdemes megkóstolni a magyaros töltött burgonyát, de a legjobb, kétség sem férhet hozzá, a sós rakott palacsinta. Ez utóbbit, a sonkás, spenótos, sajtos és még ki tudja milyen töltelékű tortaszeletet szigorúan tejföllel ajánlom, utána max. egy édes pali csúszhat még le, mert elég rendes adag. Az édes rakott is nagyon finom, jól meg van rakva, 3-4 féle töltelék váltogatja egymást, a tetején sok-sok tejszínhabbal, meggy, csokireszelék, de el kell dönteni, hogy melyiket választjuk, a kettő együtt kizárt, hogy belénk férjen.

A leves, bár abszolút nem illik a profilba, nagyon finom, gyakran eszem a tárkonyos raguból, van hagymaleves is, bevallom, azt még nem próbáltam.

Ital-fronton a házi limonádé az extra, egyébként minden, ami ilyen helyeken szokott lenni, itt is megtalálható: coca-cola termékek gépből, és fél literes kiszerelésben is, gyümölcslevek, de nem égő, ha az ember kér 3 deci szódát 50 forintért/dl. Alkohol nincs, de éjjel általában már senkinek sincs szüksége rá.

Laktató ételek, házias (lévén, hogy palacsinta), minden igényt kielégítő ízek, akár paprikásra, akár édesre vágyunk. Mondjuk a milánói spagettivel letakart üres palacsinta szerintem jobb lenne, ha inkább csak meg lenne töltve a paradicsomos szósszal, de végül is éjjel 2-kor egyrész hol kaphatunk máshol milánóit, másrészt valószínűleg az éhség nagyobb úr, mint hogy ezen kezdjünk gondolkodni.

 

Budapesten több éttermük is van, meglehetősen frekventált helyeken (Batthyány tér, Széna tér, Ferenciek tere), amelyekbe könnyen betérhetünk bármilyen buliból hazafelé menet, de van egy pl. a Szentendrei úton is.

Honlap

Kommentben várom a tapasztalatokat, kedvenceket, írjátok meg, milyen a hagymaleves, ha már ettetek!

 

Jhs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bypass.blog.hu/api/trackback/id/tr83202645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása