Ha krémes

Szerencsére országunk híres sok jó süteményéről, tortájáról, Budapesten is csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb cukrászdák.

Budapesten, de talán az országban is az egyik leghíresebb cukrászda a Ruszwurm. A budai várban, a Szentháromság tér és a híres Hadik András lovas szobor között található. A Mátyás templomnak hátat fordítva, egyenesen a kis utcában (1014 Budapest, Szentháromság utca 7.).

A náluk kapható híres krémesből, ha egyszer evett az ember, máshol már nem fog. A Krémes itt tényleg krémes, nem egy sárga habszivacs, amiből kiszorítva a levegőt, egy 1 cm-es kis tölteléket kapunk. A sütemény magas, a krém fehéres színű, nehéz, és tömény, én általában nem is bírok egy egészet egy ültő helyemben megenni.

A recept nem titkos, bárki számára elérhető az interneten (http://www.ruszwurm.hu/), mégsem találkoztam a városban másik cukrászdával, ahol ilyet lehet kapni.

A hasunk krémessel való kibélelése után érdemes azért körülnézni. Pl. itt kapható a legjobb Rigó Jancsi is, szerintem, és az ország születésnapi tortái is mindig megtalálhatók, illetve személyes kedvencem, a Kirsch torta.

És mikor már beteltünk a sütemények látványával, vessünk egy pillantást a berendezésre is, a régies berendezés olyan hangulatot varázsol a cukrászdába, hogy rögtön rabul ejti a vásárlókat. Ha egyszer ide betér valaki, biztos, hogy nem utoljára tette életében.

 

Jhs

A bejegyzés trackback címe:

https://bypass.blog.hu/api/trackback/id/tr443181647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása