Rétisas kisvendéglő
Kevésbé frekventált helyen, de annál jobb konyhával és árakkal működik a Rétisas kisvendéglő, a XI. kerületben, a Rimaszombati úton (a Budaörsi úti Hotel Wien mögött).
A meglehetősen rusztikus, vagy talán inkább romosnak mondható épület látványa elriaszthatná a vendégeket, de ha leküzdjük kezdeti ellenszenvünket (bár személy szerint én kedvelem az ilyen kifejezetten nem puccos helyeket), belépve egy nagyon kellemes, családias hangulatú étterem tárul elénk.
Az étel házias, de a hely sajátja minden íz, az adagok óriásiak, meggondolandó a fél adag rendelése, de készséggel becsomagolják a maradékot, ha nem bírjuk megenni.
Az étlapon szereplő ajánlatok mellett mindig vannak speciális fogások, egy kis zöld táblára kiírva, ezek főleg szezonális ételek, de van, hogy csak a szakács kiegészíti a számára már talán unalmas választékot. A hely fő specialitása a mátrai borzas, amelyet körettel együtt 1500 forint körül el is fogyaszthatunk. Erről, és francia hagymaleveséről híres az étterem, olyannyira, hogy a leves az étlapon már nem is szerepel, de kérésre elkészítik (nem tudnak megszabadulni tőle, a nép akarja). Az egy csészénél jóval nagyobb tálnyi levest 400 forint körül meg is kaphatjuk. Egyébként gyakorlatilag bármit kérhetünk, attól függetlenül, hogy találkozunk-e az adott étellel a menükártyán, vagy sem. Ennek ellenére az javaslom, válasszatok onnan, nem fogjátok megbánni, főleg a specialitásokat, illetve, ha másodmagaddal mész, beszéld rá partnered a Rétisas tálra, a végére garantáltan kipukkadtok mind a ketten. De ha még fér belétek valami, a túrógombócot is érdemes megkóstolni, de ebből is inkább ketten kérjetek egy adagot.
Jhs
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.