Alagút utcai éjjel-nappali

Kezdjük egy személyes kedvenccel, ami talán kiesik a szokásos buli helyek útvonalából, de szerintem érdemes tenni egy kis kitérőt, és arra kanyarodni. Nem másról, mint az alagútnál lévő éjjel-nappali boltról van szó, ami amellett, hogy biztosítja az utolsó sört, egy kellemes csülök-vacsorára, vagy sült kolbászolásra is nagy szeretettel várja vendégeit.

A Lánc-híd budai oldalán, a Clark Ádám térről elindulva, az alagúton átsétálva rögtön meg is pillantható a sarki kis ABC az Alagút utca és az Attila út sarkán, a Horváth kerttel átellenben.


Nagyobb térképre váltás

A hentesüzletből ABC-vé avanzsált kis boltban kedves konyhás nénik főznek egész éjjel, gyúrják a fasírtnak valót, forgatják a csirkéket a grillsütőben, keverik a salátákat, sürögnek-forognak, jobbnál jobb falatokat kínálva az éhes éjszakázóknak. Többnyire sorba kell állni, a népszerűség átka, én még sosem voltam úgy ott, hogy senki ne evett volna rajtam kívül is valami finomat, de mindenképp megéri a várakozást.

A kínálatban állandó jelleggel szerepel a sült csirke comb, a fokhagymás sült oldalas, a hurka-kolbász, illetve a grillcsirke. Köretként a kenyér mellett főleg majonézes saláták vannak, 4-5 féle mindig akad, nekem abszolút kedvencem a hagymás krumplisaláta, illetve a kukoricasaláta. Kivétel nélkül minden finom náluk, és ha szerencséje van a betévedőnek, még egy darab főtt-füstölt csülköt is elcsíphet. De válasszon bármit is az ember, nem fogja megbánni, garantáltan talál kedvére valót, amivel felszívja az elfogyasztott ital savtartalmát, így a másnap is sokkal könnyebb lehet.

A pénztárcákhoz is igen kedves ételbárról van szó: 2db sült kolbász, 2 szelet kenyérrel és 2 adag mustárral 700 forint körül kihozható, amit nyugodtan fizethetünk étkezési jeggyel is, ugyanis a legnépszerűbbeket mind elfogadják.

Érdemes egyébként napközben is betévedni, frissen sültekkel és menüvel várja a vendégeket, a vegetáriánusokat is. A göngyölt csirkemelltől a rántott májig, főzelékektől a gulyásig sokféle étel közül lehet választani.

Jhs

A bejegyzés trackback címe:

https://bypass.blog.hu/api/trackback/id/tr413141444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása