Láss!

Egyik rovatunk a "Ne csak nézz, láss!'' címet viselte, egészen mostanáig. Közhelyszerűnek érezve lerövidítettem. Következzék egy kis bevezető a rovatban majdan olvasható cikkekhez.

Budapest csodálatos város, de ezt talán nem kell senkinek a szájába rágnom. Mindig, mikor elutazom, hazaérve rájövök, sehol máshol nem laknék szívesebben. Azt mondják az Amerikában, a nyugati parton élők, hogy ha tehetné az ember, feleségül venné az óceánt. Én, ha tehetném, hazaérve nagy öleléssel keblemre szorítanám Budapestet.

Ha eléggé figyel, és nyitott szemmel mászkál az ember az utcákon, olyan kis eldugott dolgokat fedezhet fel, amiket útikönyvekben biztosan nem találna meg, pedig ezektől az apróságoktól fantasztikus ez a város. Például mindenki látta már, hogy az Andrássy úton, a kapuk oszlopait férfiakat és nőket ábrázoló szobrok tartják? Ezer és egy ilyen szépsége és furcsaság van Budapestnek, amik miatt jó itt élni és büszkék lehetünk rá, hogy a miénk. Ezeket a mindennapos szépségeket mutatjuk be nektek, hogy ne a csöveseket kerülgesd magad elé bámulva, mikor A-ból B-be igyekszel, hanem emeld fel a fejed, sétálj, és lásd meg a szépségeit Budapestnek.

Világszerte minden városnak megvannak a maga titkos kedvességei, amelyeket csak a helyiek ismernek. Ilyen őslakosként szeretnénk megmutatni mindent, ami az éjszakai lánchídon túl mutat Pesten és Budán.

Jhs

A bejegyzés trackback címe:

https://bypass.blog.hu/api/trackback/id/tr953137239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása